38 de site-uri pentru investitorii la bursă

Educația financiară devine o responsabilitate a celor pasionați de trading, iar o dată cu dezvoltarea internetului, au apărut multe website-uri care furnizează date și informații despre piețele financiare. Am selectat mai jos o listă întreagă de site-uri care te vor ține la curent cu tot ce se întâmplă în lumea financiară și te vor ajuta să evoluezi pe plan profesional.

Dacă faceţi click pe denumirea grupului, atunci veţi trece imediat la descrierea site-urilor incluse în acel grup.

1. Platforme de bază

2. Rapoarte

3. Ştiri

4. Screener; ETF; IPO

Platforme de bază

www.google.com/finance Acesta este unul din cele mai importante site-uri financiare și este utilizat de 95% din traderii din întreaga lume. Gândit inițial pentru a fi doar un motor de căutare, google finance s-a extins treptat pe diferite sectoare online. Pe lângă știrile online de ultimă oră, portalul furnizează investitorilor informații utile precum rapoartele sau analizele financiare ale unor companii și articole de informare financiară scrise de Reuters, Bloomberg, Dow Jones și altele.

www.finance.yahoo.com Structura acestui site se aseamănă mult cu platforma google finance și este unul dintre cele mai vizitate site-uri de afaceri. Statisticile arată că platforma yahoo finance este vizitată lunar de 50 de milioane de utilizatori unici.

Pe lângă tabloul cu cele mai recente cotații, website-ul mai afișează și un grupaj de știri și analize CNBC. Tot aici găsești un sistem de afișare continuă, similar cu cel utilizat de Business Insider.

www.finviz.com Pe acest portal dezvoltatorii au sintetizat o informație completă despre activitatea companiilor financiare și despre modificările apărute în acest sector. Aici găsești analize ale parităților valutare,cotații, filtre, tehnici, strategii de tranzacționare și alte lucruri practice.

Rapoarte

Probabil că mulți din voi și-au pus întrebarea: Cum pot copia tecker-ele de cotații în Watch list ?

Este simplu: accesează site-ul care te interesează, apasă butonul Ctrl și selectează coloana cu tickere --> apasă Ctrl+C --> alege Watch list-ul în care vrei să copiezi și apasă Ctrl+V.

www.propthink.com PropThink este un site care furnizează informații și servicii inteligente pentru investitorii la bursă. Pe lângă datele și analizele companiilor, portalul afișează și idei business pentru investitorii din domeniu sănătății și cel științific. De fapt, scopul celor de la PropThink este să ofere idei pentru cei care își doresc să investească în sănătate și în cercetări științifice. Echipa este formată din specialiști în furnizarea serviciilor medicalei. Obiectivul proiectului constă în încurajarea dezvoltării cunoștințelor și a experienței liderilor și experților în domeniu, precum și promovarea oportunităților pentru investitorii din sectorul medical. Tot aici, inevstitorii beneficiază de un buletin informativ săptămânal gratuit.

www.marketedge.com/ Rapoartele companiei Market Edge Techniscan furnizează date și analize pentru cel puțin 3600 de pachete de acțiuni. Fiind actualizate zilnic, rapoartele urmăresc dezvoltarea pe termen mediu și scurt a companiilor financiare și oferă recomandările de rigoare. Această platformă te ține la curent cu modificările indicatorilor și cu cele mai noi evenimente financiare.

www.wavestructure.com Dacă te înregistreazi pe site, WaveStructure îți oferă acces 24/24 la Elliott Wave și o analiză actualizată a celor mai importante instrumențe de pe piață: valute, indici bursieri, bunuri materiale, capital privat etc. Pe lângă datele financiare actualizate zilnic, site-ul furnizează și semnale de tranzacționare, înainte de deschiderea piețelor.

www.marketrealist.com Market Realist este o platformă ce furnizează servicii în domeniul dezvoltării informaționale pentru investitorii și cercetătorii din domeniu. Produsele au fost concepute special pentru a oferi servicii analitice de calitate tuturor investitorilor și profesioniștilor de pe piața financiară. Site-ul vine in ajutor celor care vor să ia propriile decizii, bazate pe date mai mult pe date și analize actuale decât pe zvonuri și opinii.

www.briefing.com Cu siguranță - cel mai accesat website în perioada “earning season”. Secțiunea “Calendars” este atractivă prin faptul că afișează data emiterii rapoartelor, dar și indicatorii instrumentelor financiare. Tot aici poți vizualiza analize financiare, strategii, update-uri de pe piețele financiare și filme de educație financiară. Acest site furnizează și acces pentru Live stream ca tu să poți face cunoștință cu diferite idei de investiții și tranzacționare.

www.streetinsider.com Unul dintre cele mai bine puse la punct site-uri. Acesta include orice informație despre profit, într-un regim de vizualizare foarte reușit.

Datorită interfeței comode, poți vizualiza rapid cele mai recente rapoarte financiare cu ajutorul ticker-ului.

www.benzinga.com Benzinga este o sursă de informare dinamică și inovatoare, preferată de traderii de pe Wall Street. La fel ca Streetinsider, acest site este dedicat atât traderilor cât și investitorilor profesioniști și oferă idei practice în timp real care te pot ghida chiar și pe cele mai volatile piețe. Benzinga este lider pe full-service și are o mulțime de fani și pe rețelele de socializare.

www.stocksearning.com Este un alt site care furnizează informații și servicii financiare. În principiu, platforma este dedicată cercetărilor pe Stock Earnings, după un model predictiv al volatilității. Site-ul este atractiv din punct de vedere al diversității screeningurilor, afișate în mod selectiv. Dacă te-ai săturat să accesezi o mulțime de pagini căutând știri despre profit, atunci Stocksearning este o platformă unică ce îți furnizează informația de care ai nevoie.

Știri

www.wall-street.ro Cel mai citit portal financiar din România care furnizează știri din afaceri, economie, finanțe și politică online, în regim dinamic și actualizat. Aici găsești analize, interviuri, comunicate de presă și difuzări video non-stop. Pe lângă abordarea subiectelor business, cei de la Wall-Street publică și articole pe teme sociale și lifestyle. Site-ul are și propria pagină pe rețelele de socializare pe care poți urmări cele mai recente postări și comentariii.

www.zf.ro Un alt jurnal media online care care îți oferă zilnic știri din țară și de peste hotare. Datorită structurii optimizate a compartimentelor, acest site este preferat de mullți cititori care vor să fie la curent cu ultimele evenimente financiare. Platforma oferă și distribuitoare de conținut cum ar fi cursul valutar, convertorul valutar, grafice despre evoluția acțiunilor băncilor comerciale și altele. Pagina este disponibilă și în versiune mobilă, și poate fi citită și în engleză.

www.capital.ro O revistă financiară online foarte utilă care furnizează actualități de ultimă oră. Aici vizualizezi știri, articole importante din domeniul financiar, sondaje online, comentarii și ideii pentru dezvoltarea afacerilor. Tot pe capital.ro este afișat topul celor mai de succes oameni de afaceri din România împreună cu interviurile lor acordate redacției.

www.bursa.ro “Bursa” oferă știri despre piața de capital , despre investiții și activitățile companiilor de afaceri. Nu lipsesc nici datele BVB și ATS care includ cotații, indici bursieri, rapoarte de tranzacționare și un program al ședințelor organizate pentru public. Editorialul oferă comunicate de presă, interviuri și consultații juridice, iar în secțiunea “Investiții personale” faci cunoștință cu evoluția prețului la acțiuni ale celor mai mari societăți din România. Portalul are și o secțiune în limba engleză a celor mai importante evenimente naționale și internaționale.

www.downjones.com Fiind un furnizor inegalabil de informații business, Dow Jones & Company oferă cititorilor știri atât pe net, cât și prin intermediul revistelor, aplicațiilor mobile, conferințelor, prin radio și TV. Dow Jones Newswires furnizează știri business premium, comentarii și idei financiare în timp real de o calitate incontestabilă. Bazându-se pe o echipă formată din 2000 de jurnaliști, Dow Jones Newswires publică peste 16 mii de articole zilnic, printre care și exclusivități de pe Wall Street Journal, Barron’s și MarketWatch, cuprinzând astfel toate categoriile financiare, regiunile și piețele din întreaga lume.

www.streetinsider.com Atunci când vine vorba de furnizarea informațiilor și analizelor financiare în timp real, nu există un site mai eficient ca StreetInsider. Acumulând încrederea miilor de manageri, traderi, analiști și a celor mai mari fonduri de hedging, StreetInsider oferă abonaților săi toată informația de care au nevoie pentru a putea investi cu succes pe piețele financiare. Categoriile incluse pe site oferă date despre achiziții și fonduri de hedging, un clasament al analiștilor financiari, știri FDA, interviuri cu traderi, dar și ultimele zvonuri de pe piețele financiare. Fiind dedicat în special traderilor, acest portal oferă strategii exclusive de tranzacționare, calendare financiare și idei inteligente pentru trading.

www.seekingalpha.com O platformă de cercetare în domeniul investițiilor, cu o largă acoperire a instrumentelor financiare și a diverselor categorii de active, ETF-uri și strategii de investiții. Spre deosebire de alte platforme de cercetare, Seekingalpha furnizează date elaborate de investitori și experți în domeniu. Acest site colaborează cu peste 10 mii de autori și circa 280 mii de comentatori ale căror postări au o influență puternică asupra mișcărilor pe bursă, datorită publicului larg format din lideri de afaceri, jurnaliști și bloggeri. În ultimul an, Seekingalpha a înregistrat în medie 7 milioane de vizitatori unici pe lună.

www.nasdaq.com Nasdaq este un furnizor important al tehnologiei de trading, clearing și schimb valutar. Site-ul furnizează date și știri financiare pentru un public de pe șase continente. Având un portofoliu diversificat de soluții, Nasdaq oferă clienților săi posibilitatea să își planifice și să își dezvolte afacerile cu încredere, folosind tehnologii transparente și testate pentru navigarea pe piețele financiare. Pe lângă știrile de ultimă oră, plaforma oferă și cotații valutare gratuite, tranzacții insider și clasamente ale indicilor bursieri.

www.cnbc.com CNBC este un lider mondial recunoscut de furnizare a știrilor financiare în SUA, Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Site-ul oferă o acoperire largă a pieței financiare în timp real și furnizează informații în peste 385 de milioane de case din întreaga lume. CNBC dispune și de o platformă de produse digitale care îți poate furniza știri și reportaje live de pe piața financiară direct pe telefonul mobil.

www.twitter.com Twitter se află în topul celor mai vizitate site-uri și este o sursă inegalabilă de știri, evenimente financiare și idei de tranzacționare. Indiferent de zvonurile publicate de mass-media în ultimul an despre această rețea, calitatea și eficiența livrării informațiilor face ca platforma să fie accesată de milioane de utilizatori zilnic.

www.bloomberg.com În 1981, politicianul și economistul Michael R. Bloomberg a fondat cel mai mare imperiu financiar mediatic, care astăzi furnizează informație financiară pentru milioane de cititori și bloggeri din 126 de țări. Bloomberg controlează 33% din piața știrilor și informațiilor financiare și este lider în furnizarea instrumentelor software pentru companiile și organizațiile din întreaga lume. Astfel, departamentul de știri al companiei le oferă traderilor și investitorilor actualități 24/24, în limbi diferite.

www.stocktwits.com Acest site sintetizează toate subiectele economice: analize, strategii, dicționar de termeni economici, știri despre piețele financiare și reprezintă o mare comunitate de traderi pe internet. Având aceleași principii ca și Twitter-ul, Stockwits oferă mai multe funcții speciale și este axat mai mult pe trading. În secțiunea “Trending”, de exemplu, poți afla care este părerea investitorilor și a traderilor despre investițiile tale. Este suficient să te înregistrezi pe site și beneficiezi de toată gama de servicii financiare.

www.marketwatch.com Fiind creată de Dow Jones & Co., Marketwatch este platforma care urmărește pulsul piețelor financiare. Aceasta este accesată de 16 milioane de vizitatori lunar și este un lider inovator în furnizarea informațiilor financiare în timp real. Bloggerii și jurnaliștii din întreaga lume își postează aici articolele, filmulețele și știrile financiare. Acest site are mulți fani datorită interfeței comode și eficiente.

www.wallstreetpoint.com Pentru că informația este cel mai important punct de reper pentru oamenii de afaceri, cei de la Wall Street Point au decis să dezvolte o platformă care să acopere necesitățile de informare ale tuturor investitorilor. Formând o echipă dinamică de editori și analiști financiari, Wall Street Point oferă cititorilor cele mai clare imagini despre evenimentele din lumea financiară. Conținutul util al articolelor te ajută să iei decizii corecte în trading și să fii la curent cu cele mai recente știri economice.

www.bidnessetc.com O echipă de traderi, analiști, programatori și editori de știri au dezvoltat o platformă cuprinzătoare și accesibilă care conține informații despre finanțe și afaceri. Având experiență pe piețele internaționale și în tehnologiile IT, cei de la Bidness Etc au creat o interfață foarte reușită cu un design de excepție care depozitează date financiare, produse și soluții de dezvoltare a afacerilor.

www.zerohedge.com “Este un site pe cât de popular, pe atât de controversat”, afirmă ziariștii americani. Zero Hedge este un concurent puternic pentru sursele mass-media în furnizarea de ştiri şi informaţii financiare. Având doar o mână de editori, site-ul a devenit unul din cele mai accesate, datorită informațiilor și comentariilor politice și financiare. Potrivit Business Magazine, site-ul atrage lunar un număr de 4,3 milioane de vizitatori din întreaga lume.

www.dividend.com Pe această platformă poți vizualiza știri financiare, dar și date complete despre dividendele pe acțiuni. Echipa de la Dividend analizează săptămânal cerințele vizitatorilor, oferindu-le soluții de perspectivă în domeniul financiar, în special în gestionarea portofoliului de investiții.

Screener, ETF, IPO și alte site-uri

www.finviz.com/screener.ashx Conceptul de “screener” este perfect compatibil cu Finviz, datorită funcționării sale multiple și eficiente. Această platformă este utilizată de traderi 24/24, devenind un instrument de încredere pentru studierea datelor de pe piața financiară. Este suficient să setezi parametrii necesari și sa apeși pe butonul Enter pentru a accesa informația de care ai nevoie.

www.etfresearchcenter.com Multe ETF-uri se bazează pe cercetările evenimentelor și datelor financiare din trecut. AltaVista, însă, are o abordare cu totul diferită pentru evaluarea ETF-urilor, bazându-se pe componenții fundamentali ai fiecărui element. Prin urmare, aici găsești informații despre prognozele pentru vânzări și EPS-uri și în ce direcție se vor modifica acestea; despre rezultatele rapoartelor financiare și cum sunt evaluate acestea față de fiecare component în parte; despre randamentul și calitatea creditelor, dar și evoluția ratelor dobânzilor de referință.

Dacă ești interesat de investiții, această platformă te poate ajuta să alegi cele mai bune instrumente în baza unor evaluări anticipate. Rapoartele AltaVista includ aproximativ 1000 ETF-uri și sunt actualizate zilnic, ținându-te la curent cu cele mai noi modificări de pe piețele financiare.

www.sectorspdr.com ETF-urile (Exchange traded funds) sunt instrumente financiare administrate pasiv și se tranzacționează precum acțiunile, oferind investitorului anumite beneficii. Sector SPDR este un site pe care poți vizualiza rezultatele investițiilor pe diferite sectoare financiare și alți parametri ce se referă la ETF-uri.

www.etfdb.com O altă platformă pe care poți vizualiza orice modificare pe ETF-uri. Este suficient să setezi parametrii necesari și să accesezi o listă întreagă de indicatori. Acesta este cel mai mare site de ETF-uri care corespunde pretențiilor oricărui profesionist.

www.briefing.com/investor/calendars/ipo/ IPO (Initial Public Offer) este oferta publică inițială prin care o companie își vinde acțiunile către public sau către investitorii specializați. La fel ca și pe Nasdaq și Briefing, pe acest site poți urmări ultimele oferte publice lansate de marile companii financiare, dar și IPO-urile care urmează să fie lansate în viitorul apropiat.

www.tradethenews.com Cei de la Trade the News au lansat o platformă care conține nu doar știri financiare, dar și un canal radio care difuzează informații despre Forex, despre bănci comerciale și sectoare din industria americană, europeană și asiatică. Echipa de analiști de la Trade the News este considerată ca fiind cea mai rapidă în furnizarea informațiilor de pe piața financiară.

www.premarket.benzinga.com/pre-market-show/ Dacă ești amator de show-uri financiare în direct, Benzinga îți oferă emisiuni în care sunt invitați traderi cu renume ce fac comentarii și prognoze live despre activitatea ce urmează să se desfășoare pe bursă. Așadar, dacă cunoști engleza, urmărește programul de pe site și fii în trend cu cele mai noi prognoze și știri din domeniu.

www.daytradingradio.com O altă platformă interactivă de radio și video streaming care îți oferă zilnic atât informație, cât și educație financiară în direct. Aici sunt afișate și grafice care funcționează în timp real și informații istorice despre instrumentele financiare tranzacționate. Având în vedere numărul record de ascultători, Day Trading Radio se clasează în topul preferințelor oamenilor de afaceri din SUA și Europa.

www.nanex.net Pe lângă știri și interviuri, Nanex Press și Nanex Research îți oferă prezentări video, programuri de conferințe, filme, cărți și alte lucruri interesante care pot să îți fie de folos. Nanex este creatorul și dezvoltatorul NxCore, o aplicație care alimentează furnizarea cotațiilor și tranzacțiilor pe piața financiară. De exemplu, pe piața americană OPRA acest soft transmite peste 4 milioane de cotații pe secundă și 8 miliarde de cotații pe zi.

www.freestockcharts.com O platformă care îți oferă cea mai rapidă și eficientă vizualizare a graficelor online. Acestea pot fi accesate gratuit de pe orice dispozitiv și te ajută să îți analizezi cele mai profitabile tranzacții, să contorizezi profitul sau să obții update-uri de pe bursă. Tot aici găsești o varietate de widget-uri, watchlist-uri și alte informații utile.

Voting postare: 2

2 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

MF propune modificarea programului de garantare a creditelor

MF propune modificarea programului de garantare a creditelor

În scopul creării unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilităţilor actuale de dezvoltare economică a României şi de stimulare a mediului de afaceri, prin dezvoltarea de în..
 •   0
 •   0
 •   1500
 •   0
Investițiile în titluri de stat

Investițiile în titluri de stat

Astăzi voi scrie despre un subiect tot mai des abordat pe forumurile despre investiții și tranzacționare, și anume – investiția în titlurile de stat. Mulți vor să își investească o..
 •   1
 •   1
 •   2319
 •   0
Investiții pe piața de capital

Investiții pe piața de capital

Mulţi dintre cei care au un capital şi vor să îl investească pe termen lung, îşi pun întrebarea cum se poate câştiga din investiţiile pe piaţa de capital. Ce este piața de capita..
 •   0
 •   0
 •   3645
 •   0
Piata primara si piata secundara de capital

Piata primara si piata secundara de capital

Piata de capital este acel ansamblu de relatii si mecanisme prin care se desfasoara transferuri de fonduri de la investitori catre emitentii de titluri de valoare prin intermediul ..
 •   0
 •   0
 •   11858
 •   0
4 lucruri esențiale pentru tranzacționare

4 lucruri esențiale pentru tranzacționare

În opinia mea, cine nu se pregătește în mod corespunzător, într-adevăr își scade șansele de succes înainte de a face clic pe butonul de cumpărare sau de vânzare. Este esențial ca f..
 •   0
 •   0
 •   2093
 •   0
Există strategia perfectă in tranzactionarea pe bursa?

Există strategia perfectă in tranzactionarea pe bursa?

Vizualizați-vă perfecționându-vă strategia de tranzacționare: petreceți nenumărate ore, lucrați pentru a obține un sistem perfect care să aibă o rată de câștig de 90% și pierderi m..
 •   1
 •   1
 •   2144
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!