5 știri de care este bine să știți

Tranzacționarea graficelor prin prisma analizei tehnice poate fi extrem de profitabilă, dar trebuie să fie întotdeauna însoțită de "povestea" fundamentală care conduce, în cele din urmă, piețele. Mai jos am enumerat cinci dintre cele mai importante știri economice pe care orice trader la bursă trebuie să le cunoască încă de la început!În fiecare lună, diferitele bănci centrale ale economiilor mondiale se întâlnesc pentru a decide asupra ratelor dobânzilor. Decizia pe care trebuie să o facă este să lase ratele neschimbate, să le crească sau să le scadă, iar rezultatul acestei decizii este extrem de important pentru moneda economiei și, ca atare, pentru traderi.

Deși decizia în sine este crucială, așa este și declarația de politică însoțitoare. Banca Centrală oferă o imagine de ansamblu a economiei și modul în care vede aceasta perspectivele viitoare. Prin urmare, când este anunțată politica monetară, care se referă la aspecte esențiale - cum ar fi punerea în aplicare a QE - orice trader trebuie să fie foarte atent, indiferent că este day trader sau swing tader.

Produsul intern brut este un indicator important al sănătății economice al oricărei țări. Banca centrală a unei țări și-a așteptat în fiecare an perspectivele de creștere care determină cât de repede ar trebui să crească, aceasta fiind măsurată prin PIB.

Atunci când PIB-ul scade sub așteptările pieței, valorile valutare tind să scadă și ele, iar atunci când PIB-ul depășește așteptările, valorile valutare tind să crească. Ca atare, publicarea acestei cifre este așteptată de către comercianții de valută și poate fi folosită pentru a anticipa cu atenție mișcările băncii centrale.

Indicele prețurilor de consum (CPI) este cea mai răspândită unealtă de măsurare a inflației, din rândul diverșilor indicatori economici. Indicele oferă informații despre prețurile medii istorice plătite de consumatori pentru un coș de bunuri de pe piață și subliniază faptul că aceleași bunuri costă, pentru consumatori, mai mult sau mai puțin.

Băncile centrale monitorizează acest indicator pentru a se putea ghida în ceea ce privește stabilirea politicilor. Dacă inflația este văzută ca fiind evidentă și depășind o anumită țintă, atunci rata dobânzii este folosită pentru a contracara acest lucru.

Rata șomajului unei țări este crucială pentru piețe, dată fiind importanța acesteia pentru băncile centrale, ca indicator al sănătății unei economii. Creșterea ratei dobânzii duce la creșterea ratei dobânzii, deoarece băncile centrale urmăresc să echilibreze inflația cu creșterea economică și, ca atare, această cifră atrage o atenție imensă din partea pieței.

Pe lângă rata șomajului, cele mai importante două statistici ale forței de muncă sunt cifrele ADP și NFP, ale Statelor Unite, eliberate în fiecare lună, în condițiile în care NFP ocupă prima poziție. Această cifră este atât de importantă încât este realizată o previzualizare a NFP în fiecare lună, oferind-se o analiză cu privire variantele prin care poate fi speculat.

Deși reuniunile băncilor centrale ale tuturor economiilor sunt extrem de importante, reuniunea Comitetului Federal (FOMC) este, cu siguranță, vitală. În fiecare lună, comisia se reunește pentru a stabili rate și pentru a-și exprima opiniile cu privire la condițiile economice actuale și la eficacitatea actualei politici monetare.

Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

9 obiceiuri ale traderilor de succes

9 obiceiuri ale traderilor de succes

Nimeni nu s-a născut învățat, iar talentul necultivat nici el nu poate fi de prea mare ajutor. Iată unele din, poate, cele mai importante obiceiuri - și lecții totodată - e care un..
 •   0
 •   1
 •   2313
 •   0
11 lucruri pe care traderii de succes nu le spun

11 lucruri pe care traderii de succes nu le spun

Îți poți da seama dacă un trader este sau nu profitabil, nu în funcție de extrasul contului de tranzacționare ci, și mai simplu, în funcție de ceea ce spune (sau nu spune). 1. "..
 •   0
 •   0
 •   3275
 •   0
Ce fel de trader ești?

Ce fel de trader ești?

Toți oamenii sunt diferiți şi de asemena şi instrumentele financiare, chiar dacă baza este aceeaşi detaliile sunt cele care fac diferența. Or, tocmai din acest motiv fiecare trader..
 •   0
 •   0
 •   2712
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!