În timp ce lucra la mai multe proiecte conexe cu bitcoin, un programator din Toronto de 19 ani, Vitalik Buterin, a conceput ideea de Ethereum. Ethereum a fost conceput pentru a fi o platformă robustă care să permită dezvoltatorilor să construiască aplicații de tip blockchain. Buterin a fost inspirat de unele dintre neajunsurile pe care le-a întâmpinat atunci când a încercat să construiască aplicații pe blocul Bitcoin. El a crezut că potențialul tehnologiei block-chain nu trebuie să se limiteze la aplicațiile financiare așa că a luat rapid decizia de a crea o aplicație care ar putea susține mai multe calcule comune.
Vitalik Buterin a aflat pentru prima dată de Bitcoin și criptocurrencies în 2011. În același an, el a co-fondat Bitcoin Magazine și a scris multe articole care explică opiniile sale cu privire la viitorul monedei digitale. Ulterior a lucrat la Mastercoin și la câteva monede alternative bazate pe codul de bază Bitcoin. Aceste demersuri l-au determinat să creadă că blocul Bitcoin era limitat.
Planul pentru Ethereum a fost lansat în 2013 și a documentat un nou protocol deschis pentru crearea de aplicații descentralizate.
Ethereum a fost anunțat oficial pe forumul Bitcointalk în 2014. Ethereum a fost co-fondat de Mihai Alisie, Anthony Di Iorio și Charles Hoskinson. Buterin a anunțat, de asemenea, că lucrează cu dezvoltatorul Dr. Gavin Wood și Joseph Lubin. Wood a lansat hârtia galbenă Ethereum, care a acoperit mașina virtuală Ethereum (EVM), mediul de execuție care execută toate contractele inteligente din rețea. Lubin a fondat apoi Consensys, concentrându-se asupra aplicațiilor descentralizate.
Fundația Ethereum a atras o mulțime de oameni în iulie 2014, timp în care au vândut 60 de milioane de jetoane. Au fost create 12 milioane de jetoane de eter (ETH), astfel încât Fundația Ethereum a putut să-și extindă eforturile de dezvoltare și marketing. Frontier a fost prima lansare a rețelei Ethereum. A fost lansat la un an după Ethereum și a oferit un mecanism pentru dezvoltatori prin care aceștia au oportunitatea de a interacționa cu și a construi aplicații în rețeaua block-chain.
Atât rețeaua Ethereum, cât și comunitatea, au crescut substanțial în ultimul an. Ethereum Enterprise Alliance, o inițiativă care are ca scop conectarea celor mai mari companii din lume la rețeaua Ethereum, a anunțat recent 86 de noi parteneri, printre care Microsoft, Intel și BP. În mod similar, o multitudine de noi proiecte de blocuri care exploatează blocul Ethereum au câștigat atenție și capital.
Ethereum a intrat în mainstream la începutul anului 2017, când prețul ETH-ului a crescut cu 1000% în decursul a două luni. Acest lucru a condus la o creștere similară a prețului jetoanelor alternative, denumite "altcoins". O serie de noi investitori au intrat repede în joc, pe măsură ce Ethereum a fost "acaparat de mass-media la cote maxime, inclusiv CNBC, Reuters și Quartz. Investitorii și dezvoltatorii așteaptă lansarea Metropolis, următoarea actualizare a rețelei Ethereum, promițând să rezolve o mulțime de funcții și să deschidă calea pentru modele de aplicații ușor de utilizat.
Actualemnte, rămâne de văzut ce alte inovații, conexe, își vor face apariția, pe o plajă deja foarte competitivă.
Cine a creat Ethereum?
Voting postare:
0