Cine a creat Ethereum?

În timp ce lucra la mai multe proiecte conexe cu bitcoin, un programator din Toronto de 19 ani, Vitalik Buterin, a conceput ideea de Ethereum. Ethereum a fost conceput pentru a fi o platformă robustă care să permită dezvoltatorilor să construiască aplicații de tip blockchain. Buterin a fost inspirat de unele dintre neajunsurile pe care le-a întâmpinat atunci când a încercat să construiască aplicații pe blocul Bitcoin. El a crezut că potențialul tehnologiei block-chain nu trebuie să se limiteze la aplicațiile financiare așa că a luat rapid decizia de a crea o aplicație care ar putea susține mai multe calcule comune.Vitalik Buterin a aflat pentru prima dată de Bitcoin și criptocurrencies în 2011. În același an, el a co-fondat Bitcoin Magazine și a scris multe articole care explică opiniile sale cu privire la viitorul monedei digitale. Ulterior a lucrat la Mastercoin și la câteva monede alternative bazate pe codul de bază Bitcoin. Aceste demersuri l-au determinat să creadă că blocul Bitcoin era limitat.

Planul pentru Ethereum a fost lansat în 2013 și a documentat un nou protocol deschis pentru crearea de aplicații descentralizate.

Ethereum a fost anunțat oficial pe forumul Bitcointalk în 2014. Ethereum a fost co-fondat de Mihai Alisie, Anthony Di Iorio și Charles Hoskinson. Buterin a anunțat, de asemenea, că lucrează cu dezvoltatorul Dr. Gavin Wood și Joseph Lubin. Wood a lansat hârtia galbenă Ethereum, care a acoperit mașina virtuală Ethereum (EVM), mediul de execuție care execută toate contractele inteligente din rețea. Lubin a fondat apoi Consensys, concentrându-se asupra aplicațiilor descentralizate.

Fundația Ethereum a atras o mulțime de oameni în iulie 2014, timp în care au vândut 60 de milioane de jetoane. Au fost create 12 milioane de jetoane de eter (ETH), astfel încât Fundația Ethereum a putut să-și extindă eforturile de dezvoltare și marketing. Frontier a fost prima lansare a rețelei Ethereum. A fost lansat la un an după Ethereum și a oferit un mecanism pentru dezvoltatori prin care aceștia au oportunitatea de a interacționa cu și a construi aplicații în rețeaua block-chain.

Atât rețeaua Ethereum, cât și comunitatea, au crescut substanțial în ultimul an. Ethereum Enterprise Alliance, o inițiativă care are ca scop conectarea celor mai mari companii din lume la rețeaua Ethereum, a anunțat recent 86 de noi parteneri, printre care Microsoft, Intel și BP. În mod similar, o multitudine de noi proiecte de blocuri care exploatează blocul Ethereum au câștigat atenție și capital.

Ethereum a intrat în mainstream la începutul anului 2017, când prețul ETH-ului a crescut cu 1000% în decursul a două luni. Acest lucru a condus la o creștere similară a prețului jetoanelor alternative, denumite "altcoins". O serie de noi investitori au intrat repede în joc, pe măsură ce Ethereum a fost "acaparat de mass-media la cote maxime, inclusiv CNBC, Reuters și Quartz. Investitorii și dezvoltatorii așteaptă lansarea Metropolis, următoarea actualizare a rețelei Ethereum, promițând să rezolve o mulțime de funcții și să deschidă calea pentru modele de aplicații ușor de utilizat.

Actualemnte, rămâne de văzut ce alte inovații, conexe, își vor face apariția, pe o plajă deja foarte competitivă.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Ce sunt de fapt Cryptomonedele?

Ce sunt de fapt Cryptomonedele?

Am abordat pe acest blog cateva subiecte despre educatia financiara si cum poti sa faci ca banii sa lucreze pentru tine, folosind functiile lor in propriul tau avantaj. Probabil ca..
 •   0
 •   0
 •   6109
 •   7
Cele mai bune 2 strategii de tranzacționare Altcoin

Cele mai bune 2 strategii de tranzacționare Altcoin

Altcoins reprezintă orice altă cryptovalută diferită de bitcoin. În primul rând este necesar să te asiguri că variantele de altocin pe care le alegi. În acest scop va fi necesar..
 •   0
 •   0
 •   2800
 •   0
Ce este un altcoin?

Ce este un altcoin?

Navigând prin oricare din multele site-uri care tratează subiectul, este posibil să fiți deja familiarizați cu aproape toate detaliile legate de bitcoin. Dar, în afară de acesta, a..
 •   0
 •   0
 •   1425
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!