De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

Cu fiecare tehnologie nouă asistăm la o perturbare masivă a modului în care funcționează orice societate, și nu este greu de înțeles, așa stând lucrurile cu orice nouă paradigmă. Gândiți-vă la internet. Din primele 20 de companii de internet, numai 2 au existat înainte de internet și ambele companii aparțineau de fapt Microsoft. Gândiți-vă la telefoanele inteligente. Nu a durat prea mult timp ca aceste dispozitive cu acces la internet să ajungă în mâinile a aproape fiecărei persoane de pe planetă, acoperind mai multe zone de pe pământ decât apă potabilă. Blockchain vine să dis-intermedieze toate industriile.

Pierderea de locuri de muncă
În timp ce inteligența artificială și automatizarea ar putea fi subiectele principale ale discuțiilor despre "viitorul locurilor de muncă", în majoritatea cercurilor de tehnologie și de afaceri, se pare că lumea "doarme pe blocuri". Amintiți-vă de avantajul de a nu fi nevoit să aveți încredere într-un intermediar pentru a verifica sau a controla tranzacțiile. Băncile și firmele de contabilitate sunt angajatori uriași, oferind locuri de muncă pentru milioane de oameni din întreaga lume. Dar... imaginați-vă Airbnb sau Uber fără companie, numai rețeaua și software-ul. Nu este atât de greu de imaginat. S-ar putea să vă gândiți "cine va soluționa litigiile?" Este simplu, furnizorii de asigurări din blockchian vor oferi utilizatorilor acestor rețele, protecție și soluționarea litigiilor. De asemenea, nu vor avea autoritate centrală. În loc de furnizorii noștri de asigurări lenți, 'defecți' și corupți, vom avea încredere în înțelepciunea mulțimii, care, desigur, va fi stimulată să acționeze în interesul tuturor utilizatorilor.

Globalizarea capitalului
Amintiți-vă când Alibaba a introdus o traducere instantă între întreprinderile americane și fabricile din China, făcând posibilă proiectarea și comandarea mai rapidă a produselor noi și aducerea lor pe piață? Probabil ca nu. Dar am simțit impactul globalizării informațiilor și comerțului. Acum trecem prin globalizarea capitalului. Un blockchain public este implicit unul global, poate fi descărcat de oricine, posibilitatea de a crea conturi fiind deschisă tuturor.

De vreme ce moneda există, există numeroase povestiri despre "cripto-refugiați" care au obținut libertatea financiară prin simplul faptă că au învățat să cumpere sau să minerească bitcoin, după care le-a permis să-și părăsească țara, plecând, cu buzunarele pline, pe meleaguri mai bune. În Afganistan, unde femeile nu au drepturi de a deține un cont bancar individual, ele învață să programeze site-uri web și să primească plăți în bani, păstrând-o într-un portofel multi-semnat, astfel încât nicio femeie să nu fie amenințată și forțată să tranzacționeze fondurile partajate. Aceste femei folosesc acum bitcoin pentru a face transferuri în siguranță în alte țări. Aceasta este globalizarea capitalului.

Un pașaport mondial
Știați că un mexican trebuie să cheltuiască sute de dolari pentru a încerca să viziteze America? Cu mai multe sisteme de blocuri care îndeplinesc diverse servicii din întreaga lume, puterea și resursele vor fi în mâinile indivizilor. Guvernele vor avea un rol mai mic, iar teama de pierderea locurilor de muncă va deveni un lucru al trecutului. Tehnologia blocurilor are marea capacitate să desființeze puterea guvernului actual, nu neapărat acum, dar în viitorul apropiat acest lucru se va întâmpla.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Impactul blockchain asupra țărilor în curs de dezvoltare

Impactul blockchain asupra țărilor în curs de dezvoltare

Dacă tehnologia blockchain se instaurează în țările în curs de dezvoltare, viața ar arăta mult mai mult ca viața din lumea occidentală, sunt de părere specialiștii.Într-o țară mai ..
 •   1
 •   0
 •   1058
 •   0
Verificarea prin blockchain a acreditărilor academice

Verificarea prin blockchain a acreditărilor academice

Centrul UCL pentru tehnologiile blockchain de la University College din Londra (UCL CBT) lansează un nou proiect pilot pentru verificarea prin blockchain a acreditărilor academice...
 •   1
 •   0
 •   2497
 •   0
Thriller SF bazat pe blockchain

Thriller SF bazat pe blockchain

Premiul Philip K. Dick, pentru ultimul thriller de science fiction din 2015 de către PJ Manney - (R)evolution, se termină cu conștiința personajului principal transferată la un sup..
 •   1
 •   0
 •   2976
 •   0
Va aduce blockhain, cu adevărat, plusvaloare economiei globale?

Va aduce blockhain, cu adevărat, plusvaloare economiei globale?

Blockchain este o tehnologie extrem de... perturbatoare, care promite să schimbe lumea pe care o știm. Tehnologia nu numai că schimbă modul în care folosim Internetul, dar revoluți..
 •   1
 •   0
 •   2900
 •   0
Părțile întunecate ale blockchain

Părțile întunecate ale blockchain

Nu este nimănui necunoscut faptul că există, în lumea întreagă, foarte multe persoane entuziasmate de Blockchain, mulți dintre ei iubind potențialul pe care îl pot vedea pentru a c..
 •   1
 •   0
 •   3347
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!