Impactul blockchain asupra țărilor în curs de dezvoltare

Dacă tehnologia blockchain se instaurează în țările în curs de dezvoltare, viața ar arăta mult mai mult ca viața din lumea occidentală, sunt de părere specialiștii.

Într-o țară mai puțin dezvoltată, o sarcină administrativă relativ simplă pentru noi, ar necesita mult mai mult efort. În majoritatea locurilor din Africa și India, de exemplu, organizațiile de stat sunt ineficiente și nu funcționează bine, iar păstrarea înregistrărilor este preponderent pe suport de hârtie. Reînnoirea unei licențe de afaceri ar necesita, probabil, "prinderea" unui autobuz "rar", intrarea în oraș și așteptarea în picioare într-o coadă de așteptare timp de ore întregi. Și din moment ce calculatoarele sunt prea costisitoare în aceste zone, documentele oficiale sunt adesea tipărite manual.

În timp ce sistemele de înregistrare în Occident au evoluat în mod constant de la hârtie la calculator și au făcut-o ca o etapă următoare, poate tehnologia blocurilor să fie o modalitate prin care țările mai puțin dezvoltate să sară peste etapele intermediare.

Blockchain oferă ceva fundamental finanțat de utilizatorul final care oferă acces și care permite ca documentele să fie computerizate fără ca guvernul să cheltuiască banii. Îmbunătățirea eficienței în țările în curs de dezvoltare ar deschide drumuri spre productivitate, deoarece oamenii ar avea mai mult timp. Proprietatea ar fi mai ușor de stabilit. Dacă v-ați dorit să arătați cuiva care deținea o bucată de teren, mai degrabă decât să investești o zi în căutarea unui document pe hârtie, le-ați putea arăta pur și simplu un link pe blockchain. Tehnologia Blockchain ar permite cuiva să-și dea seama dacă plăcuțele de frână pe care le cumpără pentru o mașină erau reale, astfel încât nu ar fi supus riscului unui accident grav. Sau ar putea ajuta la asigurarea faptului că vaccinurile primite într-un mic sat au fost tratate corespunzător.

Contractele inteligente (aplicațiile care rulează în bloc și care controlează transferul de active digitale între părți) ar putea oferi valoare și în zonele în care sistemul juridic este prea scump, lent sau de neîncredere. Înființarea unei identități pe bloc va constitui o parte esențială a acordării accesului la servicii.

În ceea ce privește serviciile bancare, banca mobilă există deja în Kenya cu M-Pesa și alte servicii se ajută de telefonul mobil.

Obținerea unei tehnologii de tip blockchain desfășurată în zonele în curs de dezvoltare din întreaga lume necesită o mentalitate tehnologică diferită. În prezent, majoritatea tehnologiei este orientată spre zone precum S.U.A., unde infrastructura și conectivitatea sunt bune, iar sistemele informatice sunt accesibile. În multe zone în curs de dezvoltare, oamenii nu au acces la computere sau laptopuri sau chiar Wi-Fi, dar au acces la telefoane inteligente și conectivitate pe mobil. Deci, trebuie să mutăm obiectivul tehnologic de la desktop și servere și rețele de mare viteză la smartphone-uri pe rețele 3G. Asta presupune a fi inteligent nu numai despre modul în care scriem date în bloc, dar și despre modul în care citim datele din el. Smartphone-urile, de exemplu, nu au capacitatea de a descărca un blockchain întreg, ceea ce înseamnă căutarea și găsirea de noi soluții.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

Cu fiecare tehnologie nouă asistăm la o perturbare masivă a modului în care funcționează orice societate, și nu este greu de înțeles, așa stând lucrurile cu orice nouă paradigmă. G..
 •   1
 •   0
 •   3382
 •   0
Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Pur și simplu, un blockchain este un tip de registru distribuit sau o bază de date descentralizată care ține evidența continuă a înregistrărilor digitale ale celor care dețin... or..
 •   1
 •   0
 •   2971
 •   0
Va aduce blockhain, cu adevărat, plusvaloare economiei globale?

Va aduce blockhain, cu adevărat, plusvaloare economiei globale?

Blockchain este o tehnologie extrem de... perturbatoare, care promite să schimbe lumea pe care o știm. Tehnologia nu numai că schimbă modul în care folosim Internetul, dar revoluți..
 •   1
 •   0
 •   3065
 •   0
Viitorul tehnologiei blockchain

Viitorul tehnologiei blockchain

În timp ce există multă vâlvă în jurul tehnologiei și deja multe implementări, blockchain nu este într-adevăr implementat la scară largă. De asemenea, în timp ce înregistrările im..
 •   1
 •   0
 •   3686
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!