Quant Overledger extinde blockchain-ul și alte 'direcții'

Proiectul Quant Overledger a ieșit din modul stealth. În conversație cu Bitcoin Magazine, Gilbert Verdian, CEO și co-fondator al Quant Network, a confirmat că a depus un brevet pentru tehnologia Overledger.

Unicitatea sistemului de operare este că Overledger nu este un alt bloc. Nu impune noi mecanisme de consens, noi gateway-uri, adaptoare sau noduri de validare speciale, pe lângă blocurile existente. Overledger este un blockchain virtual care leagă blocurile existente și permite dezvoltatorilor să construiască aplicații multi-lanț (sau în alte aplicații blockchain-agnostic).

Potrivit Verdian, tehnologia blockchain trebuie să permită aplicațiilor de generație următoare să funcționeze în mai multe blocuri, să nu se limiteze la nici un singur furnizor sau la o tehnologie și să permită o comunicare fără întreruperi între mai multe blocuri, precum și recunoașterea tranzacțiilor și a activelor din blocuri.

Ca atare, Quant se concentrează pe trei obiective: dezvoltarea unui API pentru a conecta rețelele lumii la blocuri multiple; punerea în comun a rețelelor existente (de exemplu, servicii financiare) în blocuri noi; și dezvoltarea unui nou sistem de operare Blockchain cu un protocol și o platformă pentru a crea aplicații de generație următoare, cu mai multe lanțuri.

Verdian a inițiat dezvoltarea Blockchain ISO Standard TC 307, care va permite interoperabilității, guvernării și arhitecturii de referință a tehnologiilor de tip blockchain, să funcționeze între blocuri, precum și să permită interoperabilitatea rețelelor blockchain cu sistemele existente și rețelele existente în prezent.

În prezent, există 40 de țări și organizații, cum ar fi Comisia Europeană, care lucrează la elaborarea Standardului ISO al blocului, iar scopul este de a avea un standard publicat în 2020, a explicat Verdian.

Stabilirea standardelor de blocuri va poziționa ISO ca un lider care contribuie la dezvoltarea de soluții globale pentru a facilita circulația datelor și fluxurile de informații, permițând astfel tranzacții mai eficiente și mai timpurii. Nu există nici un standard de blockchain sau protocol în prezent în uz în acest sens. Standardele internaționale vor permite interoperabilitatea, implementarea și utilizarea mai multor protocoale legate de blockchain.

Quant Overledger va fi compatibil cu standardul Blockchain ISO atunci când va fi lansat, permițând unui gateway să "vorbească" o limbă comună pentru alte rețele și sisteme existente, cum ar fi rețelele de servicii financiare. Punctele de intrare și de ieșire ale Overledger vor fi compatibile cu standardul ISO, pe care orice alt furnizor de tehnologie îl poate implementa și în viitor.

Verdian a adăugat că adoptarea și utilizarea pe scară largă a standardelor internaționale de blockchain ar putea facilita un nou val de inovație, productivitate, ocupare a forței de muncă și oportunități pentru industrie. De exemplu, povara tot mai mare a respectării standardelor ar putea fi redusă prin elaborarea unor standarde internaționale de blocuri care utilizează baze de date comune pentru a întreprinde afaceri și a efectua plăți.

Dezvoltarea standardelor internaționale pentru a sprijini contractele inteligente are potențialul de a reduce costurile de contractare, de conformitate și de asigurare a executării. În mod similar, dezvoltarea standardelor internaționale de blocuri ar putea reduce costurile tranzacțiilor pentru IMM-uri atunci când se ocupă de guverne și întreprinderi.

Quant va schimba complet modul în care oamenii vor putea să interacționeze cu blockchain, într-un mod care nu este posibil astăzi. Un bun exemplu este recunoașterea identității unei persoane de către o entitate într-un bloc, care va fi recunoscută și înțeleasă de către fiecare bloc din lanț și de orice entitate conectată la acestea.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!