Radar relay - un nou exchange?

Radar Relay este o aplicație de tip dApp, sau descentralizată, concepută pentru tranzacționarea pe modelul portofel-portofel a criptovalutelor. Spre deosebire de Coinbase, Bitstamp și alte exchange-uri de de criptvalute, exhange-ul descentralizat Radar Relay nu necesită stabilirea unui cont. Cu Radar Relay, poți să tranzacționezi în siguranță fără a trebui să îți împărtășești numele, adresa și alte informații personale. În plus, nu are nici o perioadă de blocare sau taxe pentru depozite și retrageri. La fel ca DDEX, schimbul descentralizat oferit de Radar Relay nu numai că îmbunătățește securitatea, ci și economisește timp și bani. Din nefericire, serviciul Radar Relay este "puțin pe partea scumpă" a lucrurilor, putând fi utilizat numai pentru tranzacționarea jetoanelor ERC-20.

Pentru a utiliza schimbul descentralizat al Radar Relay, puteți folosi interfața cu site-ului sau puteți folosi API-ul. În oricare caz, utilizați în mod esențial portofelul pentru a plasa o comandă. Ceea ce face Radar Relay este faptul de a transmite comanda, găsește o contraparte și difuzează aceste informații în blocul Ethereum prin protocolul 0x. Protocolul 0x utilizează apoi contracte inteligente pentru a finaliza comanda pe blockchain.

"Relatatorii" împart informații despre lichiditate. Informațiile despre lichiditate sunt în esență informații despre intenția cuiva de a tranzacționa un bun pentru altul. Relatatorii, practic, schițează o carte de comandă, prin mesajele semnate criptografic de la furnizorii de lichidități. Un furnizor de lichiditate sau un producător de piață (market maker) este pur și simplu orice comerciant care semnalează intenția de a schimba o anumită cantitate dintr-un activ cu altul la un anumit preț pe o anumită perioadă. La Radar Relay, acea perioadă poate fi o oră, o zi, o săptămână sau o lună.

Radar Relay utilizează un model diferit de încredere. Conform materialelor de marketing Radar Relay, aceasta este o rețea modulară de comerț. Practic, este doar un mod fantezist de a spune că sunt diferite de prima repetare a schimburilor descentralizate. Ceea ce înseamnă cu adevărat acest lucru este că relatatorii pot partaja comenzi și se conectează reciproc pentru a crea bazine mai mari de lichiditate, deoarece protocolul 0x se ocupă de decontarea comenzii. Acest lucru nu a fost posibil pe prima generație de schimburi descentralizate, cum ar fi EtherDelta. Cu toate, cu privire la schimbul descentralizat al Radar Relay, acum acest lucru este posibil deoarece 0x este un protocol deschis și transmite doar informația de partajare a lichidității. În consecință, relocatorii sunt liberi să lucreze unul cu celălalt.

În mod tradițional, schimburile descentralizate utilizează interfețe brevetate și contracte inteligente pentru a permite tranzacțiile care utilizează portofelele MetaMask sau Ledger. Pe platformele EtherDelta, IDEX și alte schimburi descentralizate de primă generație, unde contractele inteligente au difuzat informații despre comenzi în bloc, nu a existat nici un mod de a împărți lichiditățile, deoarece interfețele au fost ale diferiților furnizori.

Radar Relay utilizează protocolul 0x pentru a accelera propagarea informațiilor de comandă. Mai important, dintr-o perspectivă de interoperare, ea se adresează unei comunități globale de programatori și comercianți, concentrați pe dezvoltarea și guvernarea protocoalelor de contract inteligente pentru soluționarea comenzilor înaintate de către cei interesați.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!