Thriller SF bazat pe blockchain

Premiul Philip K. Dick, pentru ultimul thriller de science fiction din 2015 de către PJ Manney - (R)evolution, se termină cu conștiința personajului principal transferată la un supercomputer, însoțită de notele celebrului "Oddity Space" ale lui David Bowie: dar cu cuvintele "Începeți descărcarea: Serverele sunt activate ..."

Povestea continuă ceea ce se întâmplă în (ID)entity, cel de-al doilea roman din trilogia lui Manney's Phoenix, Horizon. "Majorul Tom" este unul dintre numeroasele nume ale protagonistului, care începe cu Peter Bernhardt, un om de știință din domeniul nanotehnologiei și antreprenor, care este însă forțat să-și asume multe alte identități de către 'băieții răi' din Clubul Phoenix, care doresc să preia conducerea lumii folosind o mulțime de bani, tehnologii uimitor de futuriste și conexiuni puternice în guvernul Statelor Unite. În entitatea (ID), conștiința lui Bernhardt, cunoscută și ca miliardarul investitor Tom Paine (printre altele), este reîncărcată, mai întâi într-un bot de sex 'aproape viu'. Majorul Tom continuă să lupte împotriva Clubului Phoenix și a Carter Potsdam, acum în libertate ca o altă descărcare.

Tehnologia Blockchain ocupă un loc central în viitorul apropiat al lui Manney și este inerent în majoritatea tranzacțiilor imobiliare, comerț, barter, identitate, jocuri de noroc și alte tranzacții. Există multe blocuri globale folosite de diferite persoane și entități în diverse scopuri, variind de la principalele blocuri (dar cu siguranță nu de încredere) operate de 'Big Business' și 'Big Government' (China este încă vârful de lance) la mai multe blocuri neîncorporate acolo, care nu sunt manipulate de guverne și instituții multinaționale. Unele dintre aceste blocuri independente sunt foarte populare, iar monedele lor sunt utilizate pe scară largă.

În entitatea (ID), blocurile sunt folosite pentru mai mult decât multiplele monede mondiale pe care le susțin, dar utilizarea lor nu este uniformă în întreaga lume, pentru că un viitor Gibsonian nu este niciodată distribuit uniform. Deoarece nimic online nu este în siguranță. Vreodată. China ar putea, în orice moment, să decidă să lanseze un atac, șansele fiind de 51%. Probabilitatea nu mai contează atunci.

Manney nu se descrie ca un techno-optimist sau techno-pesimist, ci ca un techno-realist. "În acest caz, arăt cum această tehnologie ar putea merge pe un drum complet greșit", a spus ea. "De asemenea, sper că este un apel pentru a face criptografiile și blocurile să fie mai sigure și mai independente de manipularea din exterior. Acesta este scopul meu în tot ceea ce scriu: găsiți potențialul pentru o utilizare defectuoasă și poate fi considerată o poveste care să inspire precauție, care să ajute să rezolvăm aceastră problemă pe viitor ".

Ficțiunea lui Manney ne poate ajuta să prevenim modelele nedorite în evoluția tehnologiilor-cheie, cum ar fi nanotehnologia, inteligența artificială, descărcarea conștiinței (numită adesea "încărcarea minții") și tehnologia blocurilor. Este înțelept să rețineți că totul poate și va fi exploatat pentru scopuri rele.

"Presupun că blocurile vor fi cel mai bine menținute în afara statelor-națiune și vor prolifera în multe aspecte ale vieții. Și având în vedere proliferarea, se vor găsi modalități de a le corupe. Nu vă pot spune cum. Dar asta este istoria tuturor tehnologiilor. Atât cât creatorii lor cred în proprietățile lor pozitive care schimbă lumea, ei își transformă, de asemenea, ochii orbi în corupție".
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

Cu fiecare tehnologie nouă asistăm la o perturbare masivă a modului în care funcționează orice societate, și nu este greu de înțeles, așa stând lucrurile cu orice nouă paradigmă. G..
 •   1
 •   0
 •   3173
 •   0
Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Ce ascunde blochain-ul "sub capotă"?

Pur și simplu, un blockchain este un tip de registru distribuit sau o bază de date descentralizată care ține evidența continuă a înregistrărilor digitale ale celor care dețin... or..
 •   1
 •   0
 •   2781
 •   0
Viitorul tehnologiei blockchain

Viitorul tehnologiei blockchain

În timp ce există multă vâlvă în jurul tehnologiei și deja multe implementări, blockchain nu este într-adevăr implementat la scară largă. De asemenea, în timp ce înregistrările im..
 •   1
 •   0
 •   3355
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!