Va aduce blockhain, cu adevărat, plusvaloare economiei globale?

Blockchain este o tehnologie extrem de... perturbatoare, care promite să schimbe lumea pe care o știm. Tehnologia nu numai că schimbă modul în care folosim Internetul, dar revoluționează și economia globală.

Prin permiterea digitizării activelor, blockchain-ul contribuie cu o deosebită iscusință la o trecere fundamentală de la internet-ul informațiilor, unde putem vizualiza aproape orice instantaneu, schimba și comunica informații, la internet-ul de valoare (financiară), unde putem schimba imediat activele. O nouă economie globală de transfer de valori imediate este în pregătire, în cadrul căreia intermediarii mari nu mai joacă un rol major; o economie în care încrederea nu este stabilită de intermediari centrali ci de consens și de un cod computerizat complex.

Tehnologia care ar putea avea cel mai mare impact în următoarele decenii a sosit. Și nu este media socială. Nu sunt date mari. Nu este robotică. Nu este nici chiar AI. Veți fi surprinși să aflați că este tehnologia de bază a monedelor digitale precum Bitcoin. Da! Este blockchain, care deschide ușa unor noi oportunități. Blockchain are aplicații care depășesc limitele evidente, cum ar fi valutele digitale și transferurile de bani. De la vot electronic, contracte inteligente și active de proprietate înregistrate digital, la gestionarea înregistrărilor medicale ale pacienților și dovada proprietății pentru conținutul digital.

Blockchain va perturba profund sute de industrii care se bazează pe intermediari, inclusiv bancar, financiar, academic, imobil, asigurări, asistență medicală, sănătate și sectorul public - iar lista poate continua. Acest lucru va duce la pierderi de locuri de muncă și la transformarea completă a întregi industrii. În general, eliminarea intermediarilor aduce în mare parte beneficii pozitive. Băncile și guvernele, de exemplu, împiedică adesea fluxul liber al afacerilor din cauza timpului necesar procesării tranzacțiilor și a cerințelor de reglementare. Blockchain va permite unui număr sporit de persoane și întreprinderi să comercializeze mult mai frecvent și mai eficient, stimulând în mod semnificativ comerțul local și internațional. Tehnologia Blockchain poate elimina, de asemenea, taxele intermediare, scumpe, care au devenit o povară pentru indivizi și întreprinderi, în special în spațiul remitențelor.

Poate cel mai profund, blockchain promite să democratizeze și să extindă sistemul financiar global. Oferirea de persoane care au o expunere limitată la economia globală, un acces mai bun la sistemele financiare și de plată și o protecție mai puternică împotriva corupției și a exploatării.

Fiecare ființă umană de pe planetă, cu un telefon, va avea acces egal. Este vorba de extinderea pieței adresabile total de patru ori. Impactul potențial al tehnologiei blocurilor asupra societății și asupra economiei globale este extrem de important. Cu o listă tot mai mare de utilizări în lumea reală, tehnologia blocurilor promite să aibă un impact masiv. Și reține-ți următorul lucru: acesta este doar începutul! Prin urmare, multe dintre cele mai interesante aplicații și platforme nu au fost inventate încă! Însă așteptările sunt la un nivel ridicat, fiind gata să vedem ce ne va surprinde, ce ne va umple viața, ce ne va acoperi necesitățile, ce ne va ajuta, ce ne va face să evoluăm, să fim mai buni, mai eficienți s.a.m.d.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

Ecosistemul blockchain

Ecosistemul blockchain

În ciuda faptului că industria blockchain este încă foarte tânără, putem deja să identificăm câteva proiecte majore de infrastructură non-Bitcoin: Ethereum, Waves, Stellar, NEO, NE..
 •   1
 •   0
 •   986
 •   0
Impactul blockchain asupra țărilor în curs de dezvoltare

Impactul blockchain asupra țărilor în curs de dezvoltare

Dacă tehnologia blockchain se instaurează în țările în curs de dezvoltare, viața ar arăta mult mai mult ca viața din lumea occidentală, sunt de părere specialiștii.Într-o țară mai ..
 •   1
 •   0
 •   1058
 •   0
De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

Cu fiecare tehnologie nouă asistăm la o perturbare masivă a modului în care funcționează orice societate, și nu este greu de înțeles, așa stând lucrurile cu orice nouă paradigmă. G..
 •   1
 •   0
 •   3173
 •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!