Verificarea prin blockchain a acreditărilor academice

Centrul UCL pentru tehnologiile blockchain de la University College din Londra (UCL CBT) lansează un nou proiect pilot pentru verificarea prin blockchain a acreditărilor academice. Absolvenții de management al riscului financiar MSC sunt acum capabili să afișeze o calificare verificată pe CV-ul lor printr-un cod QR bazat pe blocul Bitcoin, care oferă imediat informații ce nu pot fi fraudate și verificabile.

Programul va arăta că tehnologia blocurilor poate fi folosită în afara sectorului financiar. Acesta va da un mare plus CV-urilor elevilor, oferind dovada conceptului pentru potențialul viitor de a reduce solicitările de verificare a sarcinii prelucrării informațiilor de către universități și de a reduce costurile și timpul necesar pentru a verifica calificările pentru angajatori.

Proiectul pilot UCL a fost dezvoltat în parteneriat cu Gradbase, dezvoltator din Londra, a cărui tehnologie utilizează blocul Bitcoin pentru a reduce costurile administrative atât pentru potențialii angajatori, cât și pentru instituțiile academice.

Gradbase, fondată în 2016 la Londra de doi absolvenți ai Colegiului Imperial din Londra, este finanțată de Global Advisors, un fond de investiții de tip cryptocurrencies co-fondat de Daniel Masters. "Suntem încântați de faptul că o instituție academică de nivel superior, cum ar fi UCL, a recunoscut potențialul tehnologiei de blocare pentru a schimba lumea", a spus Masters. "Așteptăm cu nerăbdare să primim feedback valoros din partea acestui pilot".

"Suntem foarte încântați să colaborăm cu Gradbase pe un pilot care este primul din Marea Britanie", a adăugat dr. Paolo Tasca, directorul executiv al UCL CBT. "UCL CBT joacă un rol important în facilitarea utilizării tehnologiei de blocare în sectorul educațional și credem că, în viitor, o astfel de tehnologie va deveni obișnuită".

Gradbase este inspirat de "Strategia digitală a Marii Britanii pentru 2017", care promovează noi modalități de a lucra cu date personale cu mai mult control și încredere, precum și aplicații de precum contractele inteligente. Una dintre principalele provocări pentru proiectul pilot UCL CBT a fost cum să să asigure de respectarea viitorului regulament UE privind protecția generală a datelor (GDPR), care a fost pus în aplicare la 25 mai 2018.

"Sunt foarte incantat ca pilotul cu UCL CBT a avut un succes foarte mare", a declarat Alberto De Capitani, co-fondator al Gradbase, in conversatie cu Bitcoin Magazine. "Acest pilot constituie prima dovadă tangibilă a faptului că o soluție de acest tip, ușor de utilizat și sigură pentru problema fraudei CV-urilor nu numai că există deja, dar este și acolo, disponibilă, astăzi.

Gradbase, partenerul tehnic și de afaceri, Maria Grazia Vigliotti, responsabil cu securitatea și conformitatea cu GDPR, a declarat cu deosebită bucurie pentru revista Bitcoin că Gradbase intenționează să lucreze cu mai multe instituții academice și profesionale din Regatul Unit, Europa și Africa.

UCL CBT nu este singura instituție de învățământ care verifică validarea calificărilor academice pe bază de blockchain. GRNET, rețeaua națională de cercetare și educație a Greciei, lucrează la un proiect-pilot cu compania IOHK de cercetare și dezvoltare de brevete, pentru a verifica diplomele studenților emise de Enterprise Cardano, o versiune privată a blockchain-ului Cardano, lansat în septembrie 2017.
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


Articole asemănătoare

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

De ce ar trebui să fii interesat de blockchain?

Cu fiecare tehnologie nouă asistăm la o perturbare masivă a modului în care funcționează orice societate, și nu este greu de înțeles, așa stând lucrurile cu orice nouă paradigmă. G..
  •   1
  •   0
  •   3172
  •   0
Părțile întunecate ale blockchain

Părțile întunecate ale blockchain

Nu este nimănui necunoscut faptul că există, în lumea întreagă, foarte multe persoane entuziasmate de Blockchain, mulți dintre ei iubind potențialul pe care îl pot vedea pentru a c..
  •   1
  •   0
  •   3347
  •   0
x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!