Voatz: sitemul de vot al viitorului

Voatz, un startup din Boston, promite să elimine unele dintre cele mai mari provocări asociate cu votul: acces, securitate, transparență și eficiență. Compania intenționează să atingă acest obiectiv prin combinarea votului bazat pe internet cu tehnologia blocurilor.

Voatz permite alegătorilor să-și facă vocea auzită în mod convenabil, permițând votarea mobilă prin intermediul oricărui smartphone sau tablete conectată la internet. Platforma integrează tehnologia de tip blockchain și securitatea de vârf pentru a menține integritatea procesului electoral.

Voatz abordează două dintre principalele provocări în alegeri - participarea redusă la alegerile locale și nevoia unui angajament mai bun al cetățenilor. Soluția sa mobilă este pregătită să fie un lider în această categorie, democratizând votul în alegerile guvernamentale, corporative, academice și sindicale.

Spre deosebire de sistemele actuale de vot, Voatz poate asigura păstrarea evidenței frauduloase, verificarea identității și auditarea adecvată prin încorporarea unui blockchain sigur și imuabil. Prin urmare, cetățenii de pe platforma Voatz vor avea certitudinea virtuală a corectitudinii rezultatelor voturilor pe internet.

Alături de preocupările legate de frauda și securitatea alegătorilor, conversațiile privind accesibilitatea alegătorilor se concentrează asupra cetățenilor subreprezentați, cum ar fi cei săraci sau vârstnici, și cei care locuiesc în zone îndepărtate, cu acces limitat la servicii de infrastructură corespunzătoare.

Co-fondatorul și CEO-ul Voatz, Nimit Sawhney, a declarat că lucrează pentru a conecta cetățenii lipsiți de privilegii, astfel încât platforma intenționează să rămână accesibilă tuturor, indiferent de geografia sau statutul socio-economic.

În afară de ID-urile majore emise de guvern, cum ar fi licențele de conducere, ID-urile de stat sau pașapoartele, Voatz are 'experiență' folosind cele zece tipuri diferite de documente oficiale pentru a verifica identitatea alegătorului.

Sawhney a menționat că Voatz a început să-și testeze posturile de vot pentru tabletele securizate din spitale și centre de îngrijire pentru bătrâni. El a explicat că platforma Voatz elimină de asemenea fricțiunea în procesul de înregistrare, mai ales în statele în care este disponibilă "urna volantă" (Legea privind înregistrarea votantului național).

Efectul tehnologiei de vot asupra cetățenilor lipsiți de libertate,
Sawhney a explicat, este benefic în sensul că platforma Voatz este concepută pentru a facilita participarea alegătorilor lipsiți de libertate. Platforma este flexibilă și are rolul de a simplifica barierele actuale în calea votării.

Alegătorii care sunt dispuși să treacă prin procesul inițial de securitate / verificare pot folosi propriile lor dispozitive. Dacă un alegător nu are un dispozitiv compatibil, el sau ea poate utiliza anumite dispozitive partajate, cum ar fi postul de vot pentru tabletele Voatz, pentru a vota în persoană după ce a trecut printr-un proces de verificare a securității.

În cazul alegerilor publice, Sawney observă că metodele tradiționale de vot vor rămâne disponibile și că Voatz este doar o altă opțiune mai convenabilă.

Tehnologia Voatz a fost încorporată în programele pilot de mai mult de 70.000 de alegători în alegeri și evenimente legate de votare, în mai multe jurisdicții. Partidele politice de stat, universitățile de vârf, sindicatele și organizațiile non-profit au utilizat cu succes platforma Voatz.

Voatz a anunțat o rundă de finanțare de 2,2 milioane de dolari, condusă de subsidiara Overstock.com, Medici Ventures. Jonathan Johnson, președintele Medici Ventures, și-a împărtășit entuziasmul pentru proiect și viziunea pentru viitorul democrației: "Echipa Voatz a dezvoltat o soluție de vârf pentru introducerea unei ere de eficiență sporită și transparență în procesul de votare. Democrația va beneficia foarte mult de îmbunătățirile critice pe care le poate aduce tehnologia bazată pe blockchain a sistemelor de vot ".
Voting postare: 0

0 Commentarii:

Spune-ţi opinia


x

Abonare la Newsletter!


Vrei să fii un om bine informat?
Doar așa îți poți gestiona economiile corect.

Abonează-te la Educație!

Vă mulțumim!